Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Η «πράσινη» τιμή και οι λεζάντες!


''Θλιβερό το γεγονός. Τραγικό. Εντελώς άδικο. Μακάρι ο ελληνικός αθλητισμός να μη γνωρίσει ποτέ ξανά παρόμοια τραγωδία με αυτή της Θύρας 7.

Γιατί είναι ό,τι χειρότερο να χάνουν τη ζωή τους νέα παιδιά όχι σε κάποιον πόλεμο για την πατρίδα, αλλά επειδή πήγαν στο γήπεδο να δουν την ομάδα τους και κάποιοι εγκληματίες τεμπέληδες δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Φονιάδες που ποτέ δεν πλήρωσαν για τίποτα. Αν μη τι άλλο, ο σεβασμός αξίζει για ένα τόσο θλιβερό συμβάν.


Κι ο Παναθηναϊκός ήταν ο πρώτος από όλους που το σεβάστηκε αυτό. Πριν καν το κάνουν κάποιοι μόδα για να πουλάνε τα πρωτοσέλιδα των γαύρικων φυλλάδων. Ο Μάικ Γαλάκος ως παίκτης του Παναθηναϊκού, όπως φανερώνουν δημοσιεύματα της εποχής, βρέθηκε τα επόμενα χρόνια στο μνημόσυνο των νεκρών και κατέθεσε και στεφάνι (πατήστε πάνω στη φωτογραφία από το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ της εποχής για του λόγου το αληθές).


Τότε που δίπλα του ήταν 50-60 άτομα. Προφανώς φίλοι και συγγενείς όσων έφυγαν άδικα. Ίσως γιατί τότε πέρα από έναν απλό φωτογραφικό φακό δεν υπήρχαν ούτε κάμερες ούτε μικρόφωνα για να κάνουν λεζάντα βουλευτές, δήμαρχοι, ηθοποιοί, επιχειρηματίες και όλοι οι άλλοι επώνυμοι που πλέον συνωστίζονται στο ετήσιο μνημόσυνο, όχι επειδή το αισθάνονται αλλά για να βγάλουν την υποχρέωση και να τους γράψουν την επόμενη μέρα οι εφημερίδες.


Αυτή είναι η διαφορά που έχει ο Παναθηναϊκός ως σύλλογος με όλους τους άλλους. Πάει κόντρα στη μόδα και στο ρεύμα. Απλά τιμά! Δεν επιδεικνύεται…


Κομπλεξικοί και βρόμικοι


Tελικά δεν είναι μόνο ο Σισέ και ο Λέτο που τους πονάνε. Οτιδήποτε πράσινο υπάρχει τους κάνει κομπλεξικούς. Αποδείχθηκε περίτρανα και με τη μεταγραφή του Κοτσόλη. Επειδή έχουν μάθει να κρίνουν από τα δικά τους, βλέπουν παντού παρανομίες και φυσικά μετά το ξεβράκωμα από την ΕΠΟ τα έβαλαν μαζί της και ζητούν παραίτηση του Πιλάβιου.


Προφανώς γιατί θέλουν να βάλουν εκεί τον Γκαγκάτση ή άλλο τέτοιο ανάλογο πιόνι. Γιατί θέλουν να παίρνουν τα πρωταθλήματα στα χαρτιά. Γιατί θέλουν όταν κάνουν επεισόδια και τους απειλούν ότι θα χάσουν βαθμούς, να κλείνουν τα σχολεία και όλοι να πειθαρχούν. Γιατί θέλουν να εξαφανίζονται ως διά μαγείας οι αγωνιστικές ποινής και στον Ζε Ελίας του μέλλοντος.


Γιατί θέλουν να βάζουν πέντε γκολ σε μια ομάδα και την επόμενη μέρα να ανακοινώνουν την απόκτηση του τερματοφύλακα που έφαγε τα πέντε. Γιατί θέλουν να πέφτουν έξω από την περιοχή και το κοράκι να δείχνει το σημείο του πέναλτι.


Γιατί θέλουν να τους σβήνει το κράτος όλα τα χρήματα που χρωστάνε οι πρόεδροί τους που κατέληξαν στη φυλακή. Γιατί θέλουν να υπάρχουν και στο μέλλον Ευθυμιάδηδες, Τσαγκαράκηδες, Καζναφέρηδες, Παπαδάκοι και Μποροβήλοι.


Γιατί θέλουν η Αστυνομία να κλείνει τα μάτια στα επεισόδια και ο επικεφαλής να επιβραβεύεται με παχυλό μισθό στο λιμάνι. Γιατί θέλουν να έχουν 3-4 παραρτήματα και να ξεκινούν το πρωτάθλημα με σίγουρους βαθμούς. Γιατί θέλουν να ελέγχουν τα ΜΜΕ, οπαδικά και μη, ηλεκτρονικά και έντυπα, για να τα βλέπουν όλα κόκκινα.


Αυτοί που κάνουν όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα, έχουν το θράσος να μιλάνε για σκάνδαλα. Η ομάδα που εκπροσωπεί το πιο βρόμικο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας απλά δεν έχει δικαίωμα λόγου.


Τους δικαιολογούν


Πρέπει να είναι κανείς χαζός ή εντελώς άσχετος με το ποδόσφαιρο για να περιμένει από την ομάδα του λιμανιού να καταδικάσει όσα έκαναν τα καλόπαιδά της στο Θέατρο Τέχνης. Εδώ αντί να το βουλώσουν και να κρυφτούν στα λαγούμια τους, βγάζουν και ανακοινώσεις και τα χώνουν στον Μπιτσαξή απλά γιατί είπε το αυτονόητο.


Όταν όμως οι καλοπληρωμένοι υπάλληλοι του Μαρινάκη ακόμη και μια τέτοια κίνηση είτε τη δικαιολογούν είτε την αβαντάρουν από τα ερτζιανά και τα οπισθόφυλλα, τι να περιμένεις;


Μία-μία το πάνε


Τελικά οι γαύροι το πάνε μία-μία. Όπως στον στρατό. Μόνο που εκεί είναι μία μέσα-μία έξω. Ενώ στον Ολυμπιακό το έχουν μία διαιτητής-μία παίκτης.


Να το κάνουμε και πιο λιανά, αν και έξυπνοι είστε, θα το πιάσατε αμέσως. Απλά επειδή στο site μπαίνουν και κάποια… ερυθρόλευκα πρόβατα που δεν το έχουν και πολύ να τους το εξηγήσουμε.


Όταν λοιπόν υπάρχει παίκτης που θα το καρφώσει το αυτογκόλ δεν ανησυχούν. Όταν όμως δυσκολεύονται να βρουν τον… σκόρερ ψάχνονται διαιτητικά. Άρα αφού την περασμένη αγωνιστική καθάρισε ο Αντεφέμι, τώρα είναι η σειρά του κορακιού.


Αυτό είναι το… μία-μία στο λιμάνι. Αν και τώρα αναγκαστικά επειδή ακολουθεί ο Παναθηναϊκός, θα ψαχτούν για πιο… βυσματική υπηρεσία. Δύο-μία δηλαδή, όσον αφορά τους διαιτητές.''

Αναδημοσιεύτηκε απο το leoforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου