Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Λάτιν εξομολογήσεις!


Το 2008 ήταν μια σεζόν ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τον τίτλο ν' απονέμεται στα χαρτιά στον ΟΣΦΠ που πριν από τρία χρόνια για τις αλητείες των κάφρων του στη Νέα Σμύρνη την είχε βγάλει... λάδι (αντί να μηδενιστεί), με τον Σωκράτη Κόκκαλη να υποστηρίζει ότι τα ματς πρέπει να κρίνονται στους αγωνιστικούς χώρους.

Ο άμεσα θιγόμενος τη σεζόν του... Βάλνερ, Ντέμης Νικολαΐδης τα είχε πει χύμα και τσουβαλάτα: «Αυτό το πρωτάθλημα ήταν μια εξυπηρέτηση του Βασίλη Γκαγκάτση στον Ολυμπιακό, γιατί εκεί θα δουλεύει μετά. Η ΕΠΟ γνώριζε και ενημέρωσε τον Ολυμπιακό για την υπόθεση Βάλνερ. Το έφεραν έτσι, ώστε να γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης όταν η Καλαμαριά θα είχε ήδη πέσει κατηγορία. Αυτός είναι ένας νέος τρόπος για να καθορίζει τους τίτλους ο Γκαγκάτσης».

Τα ωραία όμως, ήρθαν από τους Λατίνους πρώην παίκτες του Ολυμπιακού, που μέσα στη σεζόν άνοιξαν το στοματάκι τους κι είπαν πολλά. Αρχικά ο ΜΕΓΑΣ (οι Παναθηναϊκοί σεβόμαστε τις αξίες) Ριβάλντο: «Αισθάνομαι πως είμαστε πρωταθλητές και μας πήραν τον τίτλο με το έτσι θέλω. Όταν ήμουν στον Ολυμπιακό άκουγα για την αξιοπιστία των πρωταθλημάτων που έπαιρνε και ότι πολλοί υπάλληλοι της Ομοσπονδίας δούλευαν γι' αυτόν. Πλέον, αμφιβάλλω για τα πρωταθλήματα που πήρα. Είναι πραγματικά λυπηρό που δεν ανακηρυχθήκαμε εμείς πρωταθλητές, η ΑΕΚ το άξιζε».

Την άνοιξη ο Λουσιάνο ερωτώμενος για τη διαφορά που ένιωσε από τους ρέφερι παίζοντας για ομάδες, πλην του Ολυμπιακού, ανέφερε τα αυτονόητα: «Σίγουρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Για παράδειγμα αν παίζει ο Ολυμπιακός με την Καλλονή και ένας παίκτης του Ολυμπιακού χτυπήσει αντίπαλο, δεν θα γίνει τίποτα. Αν γίνει το ανάποδο, ο παίκτης της Καλλονής θα τιμωρηθεί τουλάχιστον με δέκα αγωνιστικές.

Άλλωστε όλοι θυμάστε τι έγινε με τον Ζε Ελίας (σ.σ. θα αναφερθούμε εκτενέστατα σύντομα) που ήταν να τιμωρηθεί με τρεις αγωνιστικές για βίαιη απώθηση αντιπάλου και στο τέλος οι αθλητικοί δικαστές ούτε καν... θυμήθηκαν την ενέργειά του, με αποτέλεσμα να τον αθωώσουν. Αν έπαιζε σε άλλη ομάδα, θα είχε τουλάχιστον δέκα κόκκινες σε μια σεζόν με τον τρόπο που αγωνιζόταν».

Το πιο ωραίο το φύλαγε ο Νέρι Καστίγιο, που τον Φεβρουάριο του 2008 είχε μιλήσει για το περίφημο ματς Λεβαδειακού-ΟΣΦΠ (3-2) που ο Ολυμπιακός είχε... δωρίσει στον Κομπότη μπας και υποβιβαζόταν ο ΟΦΗ:

«...Αφού ο Τάκης (Λεμονής, προπονητής των Βοιωτών σ' εκείνο τον αγώνα) είναι σάρκα από τη σάρκα του Ολυμπιακού. Ό,τι θα του πούν θα το κάνει. Είναι τυχαίο που όταν ήταν στον Λεβαδειακό φάγαμε τρία γκολ σε μερικά λεπτά και δεν πέσανε Β' κατηγορία; Τώρα ξαναγυρνάει στον Ολυμπιακό. Αυτά είναι όλα τυχαία; Αυτά τα πράγματα με νευριάζουν και εγώ τα λεω για να ξέρει ο κόσμος του Ολυμπιακού πώς είναι τα πράγματα. Είναι πολλά που ο οπαδός δεν τα βλέπει ή τα βλέπει και δεν θέλει να τα καταλάβει. Ο κόσμος του Ολυμπιακού πρέπει να βλέπει πιο καλά τα πράγματα. Να μην τους κοροϊδεύουν άλλο».

Αναδημοσιευτηκε απο το leoforos.gr

El Loco: Αν είσαι γαυρος ξέρεις;

2 σχόλια:

  1. Επειδη ειναι πολυ καλο αυτο που κανεις σε αυτο το blog, δωσε λιγο χρονο παραπανω, ωστε να βρεις-βαζεις κ πηγες απο «ανεξαρτητα sites» για τετοια στοιχεια. Ολοι ξερουμε τα πραγματα που συνεβαιναν κ συμβαινουν στο ελλαντα, απλα για το ματι του ουδετερου, καπως φαινεται το leoforos.gr ή καποιο αλλο πρασινο site.

    Ωραια δουλεια παντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. +ΑΠΕΙΡΟ ΑΔΕΛΦΕ ΣΕ ΟΛΑ!!!!!Η ΠΟΥΣΤΙΑ ΤΩΝ ΜΟΥΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΗ ΣΑΝ ΤΟ ΝΕΡΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή