Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Πώς του παν καλέ τα ροζ...

«Ροζ φανέλα η πρώτη σου βαζέλα» φώναζαν οπαδοί του ΟΣΦΠ, με τον Παναθηναϊκό να μην έχει φορέσει ποτέ το «τρυφερό» αυτό χρώμα. Αντιθέτως...

Πριν από λίγο καιρό το GreenΖone δημοσίευσε ένα φωτογραφικό ντοκουμέντο το οποίο παρουσιάζει τον Ολυμπιακό να έχει αγωνιστεί δύο φορές (μία στο ποδόσφαιρο και μία στο μπάσκετ) με πράσινες φανέλες δανεικές από τον Παναθηναϊκό! (Δείτε εδώ). Στο συγκεκριμένο άρθρο υπάρχει και φωτογραφία από την προετοιμασία των Πειραιωτών το καλοκαίρι του 1988, στην οποία διακρίνεται ξεκάθαρα το ροζ χρώμα στις προπονητικές εμφανίσεις των παικτών του ΟΣΦΠ.

Αφορμή να θυμηθούμε τη συγκεκριμένη φωτογραφία (με πρωταγωνιστή τον πρώην φανατικό οπαδό του Παναθηναϊκού, Τάσο Μητρόπουλο, για του λόγου το αληθές διαβάστε εδώ περισσότερα), αποτέλεσε το πρόσφατο φιλικό παιχνίδι μπάσκετ μεταξύ Ολυμπιακού και Απόλλωνα Πατρών, στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν με ροζ φανέλες! Οι Πειραιώτες όμως, όσον αφορά το τμήμα μπάσκετ, έχουν και προγενέστερες εμπειρίες από το συγκεκριμένο χρώμα, αφού την περίοδο 2005-06 το τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού, εμφανίστηκε σύσσωμο με το τρυφερό αυτό χρώμα στα πουκάμισα του.

Το ροζ χρώμα που φορούσαν οι Καζλάουσκας, Σφαιρόπουλος και Ελληνιάδης, απ' ότι φαίνεται δεν έφερε γούρι στην τότε ομάδα του Ολυμπιακού, ο οποίος ηττήθηκε με 30 πόντους διαφορά από τον Παναθηναϊκό (51-81), σε νοκ-άουτ αγώνα Κυπέλλου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το χρώμα φαίνεται πως... ερέθισε τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, οι οποίοι την ημέρα εκείνη έκαναν «πάρτυ» στον Πειραιά.

Στο γνωστό «ερυθρόλευκο» σύνθημα «ροζ φανέλα, η πρώτη σου βαζέλα», το οποίο φυσικά δε στηρίζεται πουθενά παρά μόνο στην αχαλίνωτη φαντασία των οπαδών του ΟΣΦΠ, ο ανιχνευτής ψεύδους χτύπησε «κόκκινο». Ούτε φυσικά ισχύει πως το πρώτο χρώμα του Παναθηναϊκού ήταν το κόκκινο (διαβάστε περισσότερα εδώ). Το τεστ αλήθειας, που κάνουμε στο GreenZone αποδεικνύει περίτρανα πως μόνο μία ομάδα χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο χρώμα και αυτή είναι ο Ολυμπιακός.

Κι όπως τραγούδησαν κάποτε ο Γιάννης Μηλιώκας και η Αφροδίτη Μάνου,

«Πόσο άλλαξες πόσο άλλαξα
τα όνειρά μου κόκκινα
τα όνειρά μου άσπρα
ρούχα μαζί που πλύθηκαν
κι έχουνε γίνει ροζ»

Τα δικά μας ρούχα όμως όσο κι αν πλυθούν θα παραμένουν πάντα πράσινα και άσπρα...

Διαβάστε περισσότερα: http://www.greenzone.gr/2012/09/pws-tou-pan-kale-ta-roz.html#ixzz25o2ebE9h

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου