Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Αλλοίωση αποτελεσμάτων, βαθμολογίας και συνειδήσεων


 

Ο Πράσινος Ασθενής  απο το green zone γράφει για την ξεκάθαρη αλλοίωση που έχει υποστεί η βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας αλλά και συνειδήσεις φιλάθλων...

«Έντεκα βαθμοί από την κορυφή είναι πολλοί. Σίγουρα υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας και ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες».

Αυτά τα λόγια θα πει κάποιος που δεν έχει δει ποτέ του ελληνικό πρωτάθλημα και που απλώς διαβάζει τον βαθμολογικό πίνακα. Πού να ήξερε!

Η βαθμολογία είναι πιο πλαστή και από τους πρίγκιπες του Τσάκα και είναι διαμορφωμένη με μαεστρία από τα αθλητικά όργανα, τα οποία από την αρχή της χρονιάς πολεμάνε με κάθε μέσο τον Παναθηναϊκό και αβαντάρουν τον Ολυμπιακό, αλλά και από τα Media που «κουκουλώνουν» κάθε σκάνδαλο.

Η δικαιολογία «πρώτα παίξε καλή μπάλα και μετά να φωνάζεις για τη διαιτησία» πέφτει στο κενό, αν δει κανείς έστω και ένα παιχνίδι πρωταθλήματος του ΟΣΦΠ. Ειλικρινά δε βλέπεται η ομάδα του Πειραιά. Δεν είναι καθόλου υπερβολή να γράψουμε πως είναι ακόμα χειρότερη από τον κακό Παναθηναϊκό της Λιβαδειάς (κόντρα στον Ατρόμητο).

Σίγουρα οι «πράσινοι» δεν είναι αυτοί που πρέπει φέτος. Σίγουρα έχουν απογοητευτεί οι φίλαθλοι με το κακό θέαμα που τους έχουν προσφέρει στα περισσότερα ματς. Αν, όμως, ο Παναθηναϊκός ήταν ισόβαθμος με τους «ερυθρόλευκους», ή έστω 2-3 βαθμούς πίσω, όπως θα ήταν το δίκαιο, αλήθεια πώς ακριβώς θα ήταν διαμορφωμένο σήμερα το κλίμα; Ειδικά τώρα που οι «πράσινοι» ανεβάζουν στροφές.

Θα ασχολούνταν κανείς με τα λάθη του καλοκαιριού, με τις ευθύνες που μπορεί να πιστεύει κανείς πως έχει η διοίκηση, ο προπονητής ή ο Χ Κατσουράνης;

Εννοείται πως όχι! Η πλειοψηφία θα εστίαζε στη νίκη επί της Ξάνθης, στις γκολάρες του Χριστοδουλόπουλου, στο passing game του δεύτερου ημιχρόνου (μέχρι να σκάσουν από την κούραση –λόγω συνεχόμενων ματς- οι ποδοσφαιριστές), στις ενισχύσεις που πιθανόν θα χρειάζονταν τον Ιανουάριο ώστε να «χτυπήσει» η ομάδα τον τίτλο.

Αυτά σε ένα δίκαιο σύμπαν. Όχι στην Ελλάδα της Παράγκας.

Δυστυχώς το παρασκήνιο δεν επηρεάζει μόνο αποτελέσματα, βαθμολογίες, πρωταθλητές. Το χειρότερο είναι πως επηρεάζει και συνειδήσεις. Διαμορφώνει απόψεις. Η μουρμούρα γίνεται μόνιμος σύμβουλος, ακολουθεί η γκρίνια προς δικαίους και αδίκους και οι γιούχες προς ποδοσφαιριστές. Φαινόμενα που θα απουσίαζαν αν -παρά το κακό θέαμα- η ομάδα ήταν σε απόσταση αναπνοής από τον Ολυμπιακό. Σε αυτή την περίπτωση παίκτες, διοίκηση και προπονητής θα ήταν μία γροθιά, μαζί με τους φιλάθλους που θα ύψωναν ασπίδα απέναντι σε κάθε «εχθρό» (εντός και εκτός) και θα πάλευαν όλοι μαζί για να αναρριχηθεί ο Παναθηναϊκός στην κορυφή.

Πώς η διαιτησία διαμόρφωσε αυτό το -11; Σε κάθε σχεδόν παιχνίδι των δύο «αιωνίων» υπήρξαν λανθασμένα σφυρίγματα τα οποία άλλα επηρέασαν ξεκάθαρα αποτελέσμα και άλλα όχι.

  • Με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Παναθηναϊκός κατά πάσα πιθανότητα θα κέρδιζε αν ο διαιτητής Σιδηρόπουλος δεν έπαιζε προκλητικά υπέρ των φιλοξενουμένων. Ο Κατσουράνης δεν θα είχε αποβληθεί, ενώ το Τριφύλλι δίκαια φωνάζει για πέναλτι που δεν δόθηκε (δείτε το βίντεο με τις αμφισβητούμενες φάσεις εδώ).
  • Στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον Λεβαδειακό, ο ΟΣΦΠ άνοιξε το σκορ από εκτέλεση φάουλ που έπρεπε να δοθεί επιθετικό φάουλ (δείτε το βίντεο εδώ).
  • Οι παίκτες του Παναθηναϊκού φορτώνονται με κίτρινες κάρτες και περιέργως συνήθως φαίνεται πως είναι στοχευμένα οι ίδιοι παίκτες που δέχονται κάρτες - φαντάσματα (Κατσουράνης, Σεΐταρίδης), όσο χαρίζονται σε βαθμό κακουργήματος μέχρι και κόκκινες σε ποδοσφαιριστές του ΟΣΦΠ (δείτε σχετικό βίντεο εδώ).
  • Στην Κομοτηνή στο γήπεδο του Πανθρακικού, ο Παναθηναϊκός έχασε. Ο διαιτητής Αρετόπουλος πριν το γκολ του Παπαδόπουλου, φρόντισε πρώτα να σπάσει για τα καλά τα νεύρα των ποδοσφαιριστών του Φερέιρα κόβοντας συνέχεια τον ρυθμό του αγώνα με ασταμάτητα (ανάποδα) σφυρίγματα.
  • Τέταρτη αγωνιστική και ο Παναθηναϊκός υποδέχεται… στη Λιβαδειά τον Ατρόμητο. Τελικό σκορ 1-1. Μπορεί ο γνωστός και μη εξαιρετέος Σπάθας να έδωσε το πέναλτι στους «πράσινους» (το οποίο ήταν πέναλτι), ωστόσο στη συνέχεια σφύριζε 90-10 Ατρόμητο. Την ίδια αγωνιστική ο Ολυμπιακός κέρδισε 4-1 τον Πανθρακικό, ανοίγοντας το σκορ από θέση οφσάιντ.
  • Στην Τρίπολη ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 0-0 με τον Αστέρα, όμως ξεκάθαρα του «κλάπηκαν» 2 βαθμοί. Πέναλτι που θα έδινε και ο... Μποροβήλος στέρησε ο ρέφερι της αναμέτρησης Κουκουλάκης στον Χριστοδουλόπουλο. Από πολύ νωρίς θα έμεναν οι γηπεδούχοι με 10 παίκτες, αφού ήταν και απευθείας κόκκινη κάρτα. Λίγο πριν λήξει το ημίχρονο, έπρεπε να αποβληθεί με (δεύτερη) κίτρινης ο κεντρικός αμυντικός Μπαρτολίνι.
  • «Ομορφιές» έγιναν την ίδια αγωνιστική και στο Περιστέρι στο ματς Ατρόμητος – Ολυμπιακός με τον διαιτητή Παππά να χαρίζεται εκνευριστικά και προκλητικά στους παίκτες του ΟΣΦΠ. Αποκορύφωμα τα ειρωνικά γελάκια και το «έλεος» του πρώτου προπονητή της Παράγκας Μπάγεβιτς.
  • Έκτη αγωνιστική και ο Παναθηναϊκός που βρίσκεται πίσω στο σκορ στην Ξάνθη έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει με πέναλτι του Τοτσέ, το οποίο θα μπορούσε και να μη δοθεί. Είχαμε γράψει και προ πολλού πως προς τα εκεί πάει το πράγμα και έτσι λειτουργεί το «σύστημα» εδώ και πάνω από 10 χρόνια. Όταν τα πάντα έχουν «καθαρίσει» δίνουμε και ένα αμφισβητούμενο πέναλτι για να μην μπορεί να μιλάει κανείς για τα ΟΡΓΙΑ που έχουν προηγηθεί. Ωστόσο το πέναλτι το έχασε ο Τοτσέ, συνεπώς δεν υπήρξε καμία αλλοίωση αποτελέσματος.
  • Την ίδια αγωνιστική, ο Ολυμπιακός –υπό τις γιούχες των οπαδών του- κέρδισε 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης. Ο επόπτης έκοψε ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΕΣ λανθασμένα ως οφσάιντ παίκτες των Ακριτών. Ο διαιτητής στέρησε πέναλτι από τους φιλοξενούμενους που το έκανε ο Κοντρέρας. Τουλάχιστον ισοπαλία θα ήταν το αποτέλεσμα αν η διαιτησία έπαιζε το πολυπόθητο 50-50 (Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο).
  • Εκτός όλων των εντός γηπέδων αδικιών υπάρχει μία ασταμάτητη και κατάφορα εχθρική αντιμετώπιση των θεσμικών οργάνων κατά του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι ξεκίνησαν με -2 βαθμούς για τα περυσινά στημένα επεισόδια, όσο καμία άλλη ομάδα δεν έχει δεχθεί παρόμοια τιμωρία. Ο Κατσουράνης τιμωρήθηκε με 6 αγωνιστικές για τα «γαλλικά» του, όσο υπάρχουν ποδοσφαιριστές άλλων ομάδων που βρίζουν σε κάθε αγώνα και όσο κανείς δεν κλήθηκε για τιμωρία για τα αίσχη της φυσούνας της Ξάνθης από ποδοσφαιριστές και παράγοντες του Ολυμπιακού (θυμηθείτε το ήθος του Τοροσίδη πατώντας εδώ). Τέλος, ενώ οι «καμπάνες» είναι βαριές για συνθήματα οπαδών του Παναθηναϊκού, δεν υπήρχε καμία τιμωρία (προβλέπεται βαρύ πρόστιμο και ποινή κεκλεισμένων των θυρών) για τα αντεθνικά-ρατσιστικά συνθήματα των φίλων του Ολυμπιακού στη Βέροια. (διαβάστε περισσότερα εδώ)

Συνοψίζοντας:

 Χαρίζουμε στον Ολυμπιακό όσα σφαλτσοσφυρίγματα δεν είναι τρανταχτά (τα οποία είναι πολλά ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ και αυτά τα αποτελέσματα) και στεκόμαστε στις κραυγαλαίες σφαγές. Δηλαδή:

  • Στο ματς του ΟΣΦΠ στη Βέροια.
  • Στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα.
  • Στο 0-0 του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα.
  • Στη νίκη του Ολυμπιακό στο Φάληρο επί του Αστέρα.
Αν σε αυτά τα παιχνίδια ο διαιτητής σφύριζε απλώς ό,τι έβλεπε, τότε στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ η διαφορά από τους Πειραιώτες θα ήταν στους 2-3 βαθμούς. Υπόθεση ενός ντέρμπι.

Το πρωτάθλημα θα είχε ακόμα δρόμο, οι φυλλάδες θα έψαχναν να βρουν την αιτία του κακού θεάματος, οι κερκίδες θα ήταν γεμάτες και η Λίγκα θα είχε κάποιο νόημα.

Όλα αυτά βέβαια στη θεωρία. Στην πράξη αν ποτέ εξασφαλιστεί το 50-50 τότε ο Παναθηναϊκός θα κατακτήσει το πρωτάθλημα ακόμα και με τους αναπληρωματικούς του και με προοπονητή τον Κατσαβάκη, αφού ως γνωστόν όταν ο Ολυμπιακός δεν ευνοείται καταρρέει.


Πράσινος Ασθενής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου