Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Σας ''γλεντησαμε'' μες στο Παλέ



Πέρασαν 14 χρόνια από την ημέρα που ο Παναθηναϊκός γλεντούσε τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και σήκωνε παρουσία 4.500 οπαδών του το πρωτάθλημα.


Στις 20 Μαϊου του 1999, ο Παναθηναϊκός στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αλλά αυτή τη φορά ήταν πιο γλυκιά αφού το τρόπαιο ήρθε με νίκη στο ΣΕΦ. 
Η σειρά ύστερα από τέσσερα παιχνίδια είναι ισόπαλη στο 2-2, με τον Αυτοκράτορα να καλείται να κάνει το μπρέικ στον Πειραιά. Η ομάδα του Λευτέρη Σούμποτιτς ήταν αποφασισμένη να κάνει κατάθεση ψυχής στο παρκέ και μαζί με τη βοήθεια 4.500 οπαδών της που έκαναν απόβαση στο Φάληρο τα κατάφερε.


Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα με 26-14, με τον Παναθηναϊκό να κάνει το comeback και να φέρνει το ματς στα ίσια (σ.σ. 29-29) με φοβερό τρίποντο του Ντίνο Ράτζα.

Στην επανάληψη το αφεντικό του αγώνα ήταν ο Παναθηναϊκός με πρωταγωνιστές τους Μποντιρόγκα, Μπερκ, Ράτζα και Τζεντίλε, το πάρτι έγινε στο εξοχικό. Στην κερκίδα οι οπαδοί του τριφυλλιού έστησαν το δικό τους πάρτι με παραλήρημα στις εξέδρες φωνάζοντας: «Οέ, οέ, οέ, οέ, Πρωτάθλημα μες στο Παλέ» και το... διαχρονικό «Ποτέ ξανά Πρωτάθλημα στον Πειραιά»!


Διπλό που άρχισε την πελατειακή σχέση με τον Ολυμπιακό και δείχνει τον δρόμο για φέτος.

 
 Ολυμπιακός Παναθηναϊκός 53-62
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Κόμαζετς 9 (1), Γκολντγουάιρ 11 (1), Βούκσεβιτς 2, Παπανικολάου 6, Σούλης 1, Φασούλας, Τόμιτς 10 (1), Τάρλατς 10, Ρότζερς 4
Παναθηναϊκός(Σούμποτιτς): Αλβέρτης 3 (1), Κοχ, Παταβούκας, Οικονόμου 6 (1), Τζεντίλε 10 (1), Μποντίρογκα 19, Μπουντούρης 3 (1), Μπερκ 9, Ράτζα 12 (1). 

πηγη 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου