Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Με λένε Ρίζο, κι όπως θέλω τα γυρίζω!!!


Μέχρι να πέσουν πάνω στα... θηρία του Πειραιά ήταν παγκοσμίως άγνωστοι οι Μπεργκ Χέσταντ (δεξιά) και Αντρέας Λουντ (αριστερά). Απέναντι στον ΟΣΦΠ η Mόλντε πανηγύρισε τη μοναδική νίκη της στο Τσάμπιονς Λιγκ.


Μπαλίτσα, μάθε! Οταν η προπαγάνδα ακόμη και στα πλέον αθώα χτυπάει… κόκκινο.

Ο ευρωκαρπαζοεισπράκτορας που χρειάστηκε να… διοριστεί καμιά δεκαριά φορές πρωταθλητής Ελλάδας και να παίξει ανελλιπώς ως «φυτευτός» στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ προκειμένου να πετύχει μια νίκη μακριά απ’ τον Πειραιά, ήταν λέει άτυχος που δέχτηκε γκολ στο… τέλος της αναμέτρησης με τη Σάλκε.

Αλήθεια. Στο τέλος. Μάλιστα η εφημερίδα «Γαύρος» (είσαι, ξέρεις), την οποία διηύθυνε ο νυν επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Ολυμπιακού Κώστας Καραπαπάς αφού προηγουμένως νιαούριζε κάνοντας το… αγροτικό του στη «Γάτα», παρέθεσε μια σειρά αγώνων όπου η ομάδα του Πειραιά δέχτηκε γκολ στο… τέλος.

Τώρα τι σημαίνει τέλος; Για τις μπαλαδόφατσες του ΟΣΦΠ τέλος είναι μετά το 73’ που θυμήθηκαν όταν έβαζαν στον χάρτη τη Μόλντε και τον Αντρέας Λουντ, τον στράικερ που έχτισε την καριέρα του πηδώντας στις πλάτες Ανατολάκη και Αμανατίδη… Η Μόλντε, η οποία μέχρι το 2009 και τη ρουμανική Ουνιρέα Ουρζιτσένι ήταν η μικρότερη πόλη που είχε στείλει ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ, μέτρησε πέντε ήττες και μόνο εκείνη τη νίκη απέναντι στον ΟΣΦΠ, ενώ μερικά χρόνια αργότερα υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία του νορβηγικού πρωταθλήματος.

Επιστροφή στις ευρω-σφαλιάρες του ΟΣΦΠ στο... τέλος, έστω κι αν τέλος ορίζουν στον Πειραιά το τελευταίο 20λεπτο μαζί με τα «χασομέρια». Τι πειράζει; Λεπτομέρειες που χαλάνε ωραίες… προκρίσεις.

Βέβαια οι άλλες «λεπτομέρειες» που χαλάνε τις όμορφες… προκρίσεις, είναι ότι εφέτος τις μοναδικές ευρωπαϊκές νίκες της η ομάδα του Πειραιά τις έχει πετύχει επί της Μονπελιέ σκοράροντας στο 92’ στη Γαλλία και στο 80’ και στο 82’ στον Πειραιά.

Αλλά όχι. Σ’ αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει θέμα τύχης, ούτε καν αν υπολογιστούν οι περίφημες «τελικές προσπάθειες» όπου στο Μονπελιέ για παράδειγμα οι αντίπαλοί τους είχαν 18 και αυτοί που έπεσαν απ’ την Καστέλα και βρήκαν πορτοφόλι, μόλις 5…

Στο Γκελζενκίρχεν η Σάλκε είχε 27 τελικές προσπάθειες, δοκάρι και αρκετές χαμένες ευκαιρίες. Αλλά στο ποδόσφαιρο που διδάσκουν τα υποταγμένα μέσα ενημέρωσης προφανώς και αυτή ήταν η τυχερή και άτυχος ο αγαπημένος του μιντιακού συστήματος με τις 6 τελικές προσπάθειες...


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου