Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Οταν η Παράγκα «εξαφάνιζε» ποινές για τον αγαπημένο της ΟΣΦΠ



Πώς οι πέντε αγωνιστικές αποκλεισμού στον Ζε Ελίας για κουτουλιά σε αντίπαλο έγιναν μία!

Ο Ζε Ελίας ανακάλυψε την «κουτουλιά» μια πενταετία πριν τον Ζινεντίν Ζιντάν. Ομως το πολυ-εργαλείο της ΕΠΟ του Γκαγκάτση, ο διαιτητής Κασναφέρης «είδε» απώθηση κι έτσι οι πέντε αγωνιστικές έγιναν... μία!

Στην ΕΠΟ του Βασίλη Γκαγκάτση, στο πρωτάθλημα της λογικής «ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν και οι άλλοι να πάνε να γαμ..ούν».

Τέτοιες μέρες του 2001 η ελληνική κοινωνία δεχόταν ακόμη ένα σοκ, λίγο πριν το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Είχε προηγηθεί στις 18/11/2001 η αναμέτρηση του ΟΣΦΠ με την Ξάνθη του «περίεργου» όπως λεγόταν στην ορολογία της Παράγκας, ο μεγαλομέτοχός της ακριτικής ομάδας Χρήστος Πανόπουλος.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης γίνεται μια φάση - μνημείο της πιο βρώμικης εποχής του ελληνικού ποδοσφαίρου, εποχής που είχε μόνο έναν ευνοημένο. Ο βραζιλιάνος μέσος του ΟΣΦΠ και αρχηγός σε εκείνο τον αγώνα Μοεντίν Ζε Ελίας, δέχτηκε ένα σκληρό μαρκάρισμα από τον 23χρονο Ζωγραφάκη και του επιτίθεται αρχικά φραστικά και στη συνέχεια ξαπλώνοντάς τον κάτω με κουτουλιά μπροστά στα μάτια του διαιτητή Γιώργο Κασναφέρη.

To εκπληκτικό είναι ότι στη συνέχεια ο Ζε Ελίας χαστούκισε ακόμη και τον διαιτητή! Ελάχιστη σημασία έχει όμως αυτό για το «πολυ-εργαλείο» της ΕΠΟ την εποχή της Παράγκας. Ο Κασναφέρης σε μια επίδειξη γνώσεων των κανονισμών, έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι ο αρχηγός του ΟΣΦΠ «απώθησε» τον αντίπαλό του!

Ο διαιτητής απέβαλλε και τους δύο παίκτες, ενώ η αναμέτρηση έληξε ισόπαλη 1-1, επιτρέποντας στον Παναθηναϊκό να προσπεράσει κατά δύο βαθμούς και την ΑΕΚ να φτάσει στην κορυφή με τρεις βαθμούς προβάδισμα απ' τον ΟΣΦΠ.

Στις 22/11/2011 ο αθλητικός δικαστής θα τιμωρήσει με αποκλεισμό πέντε (5) αγωνιστικών τον βραζιλιάνο αμυντικό μέσο του ΟΣΦΠ, ο οποίος θα απουσίαζε απ' τις αναμετρήσεις με Εθνικό Αστέρα, Παναθηναϊκό, ΟΦΗ, Ακράτητο καθώς και από ένα ματς για το Κύπελλο Ελλάδας.

Το σύστημα που ήλεγχε το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορούσε να αποδεχτεί την αυτονόητη ποινή και εφηύρε τη λύση! Αφού απουσίασε από το ματς με τον Εθνικό Αστέρα, εκδικάστηκε η έφεση στην αρμόδια επιτροπή της ερυθρόλευκης ΕΠΟ του Γκαγκάτση. Εκεί όπου είχαν τοποθετηθεί οι  κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις.

Σαν σήμερα (29/11) οι εφημερίδες της χώρας θα φιλοξενούσαν την απόφαση της επιτροπής εφέσεων. Μια απόφαση - σκάνδαλο. Μια απόφαση μνημείο της βαμμένης αθλητικής δικαιοσύνης. Τρεις ημέρες πριν το ντέρμπι του ΟΣΦΠ με τον Παναθηναϊκό, η επιτροπή αγνόησε την πραγματικότητα και τα γεγονότα και «πάτησε» στο φύλλο αγώνα που είχε επιστημονικά συγγράψει ο Κασναφέρης.

Ετσι ο δικηγόρος του ΟΣΦΠ ζήτησε μείωση της ποινής σε αποκλεισμό τριών αγωνιστικών, ωστόσο εφέτης - μέλος της επιτροπής Αθανάσιος Παπαδόπουλος θα προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα προτείνοντας ότι η ανάρμοστη συμπεριφορά σαν ποινή, επισύρει ποινή μιας (1) αγωνιστικής και όχι τριών (3).

Οι πέντε (5) αγωνιστικές για την κουτουλιά εν ψυχρώ, εξαφανίζονται δια μαγείας. Το σκάνδαλο δεν σταματάει εκεί. Αλλά υπάρχει ακόμη ένα θεματάκι. Ο Βραζιλιάνος ήταν και αρχηγός του ΟΣΦΠ σε εκείνο τον αγώνα και θα έπρεπε να διπλασιαστεί η ποινή του. Η επιτροπή εφέσεων είχε την απάντηση και σ' αυτό! Βασιζόμενη  σε προηγούμενη απόφασή της η ποινη μιας (1) αγωνιστικής δεν διπλασιάζεται στην περίπτωση που τιμωρείται ο αρχηγός ομάδας.

Ετσι παιζόταν κι έτσι εξακολουθεί να παίζεται το παιχνίδι στο ελληνικό ποδόσφαιρο.


http://www.dailymotion.com/video/xvh0nr_h-yyyyyyyyy-yyy-yy-yyyyy-yyy-y-yyyyyyy-yyy-yyyyyy-yyy-yyyyy-yyyyyyyyyyy-yy-yyy_sport



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου