Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Όταν ο Μώραλης... καμάρωνε τους επιστήμονες!



Πώς να μην αναρριχηθεί στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας με τέτοιο παρελθόν! Ο Γιάννης Μώραλης το 2002 ήταν υπεύθυνος συνδέσμων του ΟΣΦΠ, όταν οι «επιστήμονες» δίδασκαν ήθος σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ...
 

Στη φωτογραφία της εξέδρας του αγώνα που διεξήχθη σαν σήμερα στις 6 Ιανουαρίου του 2002, εκτός από τους αδελφούς Αγγελόπουλους, διακρίνεται και ο νυν αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Γιάννης Μώραλης πίσω από τον πάγκο του Παναθηναϊκού. Από εκεί δηλαδή που εκτοξεύονταν τα αντικείμενα προς την «πράσινη» αποστολή.

Τότε ο Μώραλης ήταν υπεύθυνος των συνδέσμων του Ολυμπιακού. Το παιχνίδι διακόπηκε από τα έκτροπα των... επιστημόνων της Θύρας 7. Έναν χρόνο μετά, από το ίδιο πόστο παρήγαγε εξαιρετικό έργο και στο ποδόσφαιρο, όντας υπεύθυνος συνδέσμων στο ντέρμπι της Ριζούπολης. Με τέτοιο βιογραφικό εντύπωση θα προκαλούσε αν η εξέλιξή του στις αθλητικές αρχές της χώρας δεν ήταν αυτή που είναι.

Ας θυμηθούμε τι έγινε, σαν σήμερα πριν από 11 χρόνια στη Γλυφάδα.

Μια άνετη φαινομενικά νίκη... που δεν καταγράφηκε ποτέ.

Σαν σήμερα, στις 6 Ιανουαρίου 2002, ο ΟΣΦΠ φιλοξενούσε (τρόπος του λέγειν) τον πρωταθλητή Ελλάδας Παναθηναϊκό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Οι παίχτες του Ηλία Ζούρου είχαν κλειστεί στην Κω τις γιορτινές μέρες για προπονήσεις κατ’ εντολή του έλληνα προπονητή των Πειραιωτών, ενώ οι «πράσινοι» απολάμβαναν εξαήμερο χριστουγεννιάτικο ρεπό.

Με την έναρξη του αγώνα φανερώθηκαν οι δυνατότητες και των δύο ομάδων αλλά και ποια θα ήταν η κατάληξη. Ήδη στο 3΄, η διαφορά ήταν στο 6-11 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Ο Μποντιρόγκα οργάνωνε και σκόραρε, ο Μουλαομέροβιτς εκτελούσε και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 36-44.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η διαφορά έφτασε τους 11 (40-51) και μόνο τότε αντέδρασε ο ΟΣΦΠ κάνοντας ένα σερί 12-4 και πλησιάζοντας στο σκορ (52-55 στο 29΄). Κάπου εκεί, και ενώ όλοι περίμεναν τους οπαδούς του Ολυμπιακού να σπρώξουν την ομάδα τους προς την ανατροπή, έκαναν ακριβώς το αντίθετο. Άρχισαν να εκτοξεύουν ό,τι έβρισκαν κατά των διαιτητών και των παιχτών του Παναθηναϊκού.

Τραυματίστηκε ο διατητης Βορεάδης και έχασε τις αισθήσεις του. Ο αγώνας διεκόπη για 35 λεπτά.

Από πλευράς Παναθηναϊκού οι τραυματίες ήταν οι Μπαλογιάννης, Αλβέρτης και Ομπράντοβιτς.

Με την επανέναρξη του αγώνα το 52-55, έγινε γρήγορα 52-62, με μαεστρικές κινήσεις από τον Σέρβο τεχνικό, και τότε ανέλαβαν ξανά οι... επιστήμονες.

Άρχισαν να πετάνε ότι έβρισκαν και το κλειστό μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

Ο αγώνας ήταν αδύνατον να συνεχιστεί με αυτές τις συνθήκες, αφού προσγειώνονταν στο παρκέ κάθε λογής ιπτάμενα αντικείμενα.

Η διακοπή αυτή την φορά ήταν οριστική και στέρησε από τον Παναθηναϊκό τη δυνατότητα να γράψει άλλη μία καθαρή και άνετη νίκη επί του αιώνιου αντιπάλου του.




Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου