Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Tι αμαρτίες ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ…



Η συνήθεια που (τους) έγινε λατρεία και η ξεφτίλα (τους) που δεν έχει τελειωμό. Για μια ακόμη φορά το κρατικό κανάλι, η περίφημη ΝΕΤ (Νέα Ερυθρόλευκη Τηλεόραση) συνέχισε να γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τα εκατομμύρια των Ελλήνων Φιλάθλων που ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ τους υπαλλήλους της (και όχι της ΠΑΕ Ολυμπιακός) και να βιάζει τη λογική.


Όλη η Ελλάδα είδε μια Σάλκε να ξεβρακώνει τον Ολυμπιακό σε ένα μονότερμα δίχως τέλος και αντί για 5-0 το ματς ήρθε 1-0 ΜΟΝΟ. 26-7 ήταν οι τελικές (που τόσο τις επικαλούνται στο λιμάνι) και τα τυπάκια της ΝΕΤ το χαβά τους. Το τι ακούσαμε δεν περιγράφεται. Ο ένας να λέει πως το άγχος το έχει η Σάλκε και όσο περνάει η ώρα θα βαραίνουν τα πόδια και ο Στέφενς παίζει το κεφάλι του.


Μάλιστα. Αυτά για μία ομάδα που είναι πρώτη στον ομίλο και είχε την τελευταία αγωνιστική παιχνίδι με την θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, ενώ είναι δεύτερη στην Μπουντεσλίγκα πίσω μόνο από την απίθανη φέτος Μπάγερν και πάνω από την πρωταθλήτρια Ντόρτμουντ. Και ο άλλος να λέει πως ο Φούκς που έβαλε το γκολ δεν είχε τι να κάνει την μπάλα και σούταρε.
Ιδιαίτερα ο ομογενής αυτοαποκαλούμενος δημοσιογράφος με την ερυθρόλευκη φουστανέλα ξεπέρασε κάθε όριο με το ρεσιτάλ παπαρολογίας που παρέθετε. Πέρα από την βουκολική αξάν στην προφορά του, που από μόνη της προκαλεί ένα γέλιο αν την ακούς στην τηλεόραση, το θέμα είναι ότι πιθανότατα νόμιζε πως περιέγραφε στο… ραδιόφωνο όπου από τη στιγμή που αυτός που σε ακούει δεν βλέπει μπορείς και να τον δουλεύεις και να του λες πόσο καλά στέκεται ο θρήνος και πόσο έχουν εξουδετερωθεί οι Γερμανοί. Πάρτι έκανε ο Ντράξλερ αριστερά στην επίθεση, μεγάλο ματς ο Τοροσίδης έλεγε αυτός.

Μάλιστα τις ώρες που δεν παριστάνει τον δημοσιογράφο, πρεπει να κάνει τον... κούκο στην Γερμανννια διότι μετρούσε και τα δευτερόλεπτα που έφτανε πχ ο Ντράξλερ στην περιοχή του Ολυμπιακού. Για τέτοιο σόου μιλάμε. Και όλα αυτά με τα λεφτά ΜΑΣ. Όλη αυτή η κουστωδία που εδώ και χρόνια έχει μετατρέψει το κρατικό κανάλι σε TV Πειραιάς φροντίζοντας να δημιουργεί διαρκώς μια εικονική πραγματικότητα.


Αναφερόμαστε μόνο στη ΝΕΤ και όχι στις αντικειμενικές εφημερίδες στις οποίες μεταφέρθηκε το παραμύθι διότι εκεί δεν μας πέφτει λόγος. Μπορούν να έχουν όποιο αφεντικό θέλουν, να παίζουν ότι παιχνίδι θέλουν και όποιος δεν τις γουστάρει τις παίρνει χαμπάρι και δεν τις διαβάζει. Αλλωστε εκεί οι μάσκες έχουν πέσει εδώ και χρόνια, δεν το κάνουν όμως με τα λεφτά ΜΑΣ. Οι υπόλοιποι λοιπόν μπορούν να ξεφτιλίζονται καθημερινά όσο θέλουν και να κάνουν τη μια κωλοτούμπα μετά την άλλη.
Ή μήπως αμφιβάλει κανείς πως αν στη θέση του γαύρου ήταν ο Παναθηναϊκός οι τίτλοι αντί για «έπεσε όρθιος» και «το ταξίδι συνεχίζεται» θα έλεγαν «λίγος αυτός ο ΠΑΟ» κλπ; Τους ξέρετε και τους ξέρουμε. «Πούλα στον γαύρο κολακεία, στον Παναθηναϊκό διχόνοια και στον ΑΕΚτζή μιζέρια» είναι το μότο τους.



Και όλα αυτά σε μια πορεία που αποτελεί τον ορισμό της αποτυχίας. Με την αντικειμενικά στην καλύτερη τα τελευταία χρόνια τέταρτη στην Αγγλία και αποδυναμωμένη φουλ φέτος Αρσεναλ, την τρίτη επίσης στην καλύτερη ομάδα της Γερμανίας και την παντελώς άπειρη και στην… επικίνδυνη ζώνη Μονπελιέ οι γαύροι μύρισαν ξανά τον κρίνο. Για ποιο Τσάμπιονς Λιγκ μιλάμε δηλαδή; Γιουρόπα παίζανε από την αρχή. Διότι αν τους λάχει καμιά από τις πραγματικές μεγάλες ομάδες της Ευρώπης θα κλαίνε στο… Τορίνο. Μέρες 7-0 θα θυμηθούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου